Aquest dijous, 30 de novembre, es va celebrar la sessió constitutiva del nou Consell de Participació Sectorial de Turisme de l’Espluga de Francolí, un òrgan consultiu i de participació destinat a promoure la col·laboració entre entitats ciutadanes, sectors professionals i administracions en l’àmbit turístic.
La creació d’aquest òrgan neix amb la voluntat d’escoltar la veu del sector i implementar les seves opinions a les accions que es porten a terme des de la regidora, així com la de treballar de manera coordinada en els diferents projectes i campanyes de l’àmbit turístic. Un espai d’intercanvi d’idees i d’avaluació per generar noves propostes que serveixin per orientar les polítiques en matèria de turisme. D’aquesta manera, el Consell de Turisme serà l’encarregat d’estudiar i acordar les línies globals de promoció turística local, a més a més de formular propostes d’actuació, elaborar informes i donar seguiment tant al Pla Estratègic de Turisme i com al Projecte de Valoració Patrimonial i Socialització dels Gravats Paleolítics de la Cova de la Font Major.
El Consell està constituït per representants de les conselleries de Turisme, Cultura, Comerç, grups polítics de l’Ajuntament, també per membres de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l’Àrea de Turisme del Consell de la Conca de Barberà, el Museu de la Vida Rural – Fundació Carulla i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. A més a més, també hi ha persones del sector privat-professional de l’Espluga de Francolí.
La regidora de Turisme, Mar Gili, considera que “aquest Consell de Turisme és una oportunitat per enfortir la participació ciutadana i garantir que les decisions en matèria turística reflecteixin les necessitats d’un municipi turístic com és l’Espluga de Francolí.”
Durant el primer Consell de Turisme es va informar sobre els temes que actualment s’està treballant, com ara la implementació d’una rèplica dels gravats paleolítics descoberts l’any 2020, el canvi de la ruta en BTT GR175, el projecte del Camí del Francolí de la Diputació de Tarragona, la proposta de Trekofix de Drac Actiu, la renovació de les pàgines web de Turisme, Fassina Balanyà i Cova de la Font Major, la renovació de la informació turística, la campanya “Compra i descobreix”, entre d’altres.