Des de fa 3 anys, la Fundació Carulla impulsa el projecte Mutare com a espai de diàleg, reflexió i acció sobre com la cultura transforma la societat. En aquesta edició, a l’Espluga de Francolí hi participaran més de cinquanta persones convidades del món de la cultura, l’educació i l’àmbit social. Una trobada amb ponències inspiradores, dinàmiques de treball i una enquesta participativa oberta a la ciutadania. L’acte tindrà lloc dissabte 20 de novembre de 2021, de 10 h a 13:30 h, al Museu de la Vida Rural i a la Plaça de l’Església de manera paral·lela.
La jornada desenvoluparà dos espais de reflexió i participació en paral·lel, que es trobaran per compartir aprenentatges i seguir avançant en el codisseny de la xarxa cultural. Per una banda, al Museu de la Vida Rural tindrà lloc una sessió de reflexió i cocreació amb agents de diversos àmbits vinculats a cultura, educació i territori. D’altra banda, a la plaça de l’Església, hi haurà una dinàmica de participació oberta a la ciutadania mitjançant la proposta d’enquesta comestible, dirigida per Rawscenography – Espai Reservat, que permetrà generar una infografia oberta a la participació i visible. Finalment, els participants a les dues dinàmiques es trobaran a la plaça per conèixer les conclusions de la jornada i identificar punts de confluència.
En el cas de l’Espluga de Francolí, la iniciativa neix de la regidoria de Cultura i la Cultural Jordi Francolí, qui encarreguen a la Fundació Carulla, celebrar una jornada de reflexió i acció per treballar el repte de “Com des dels espais i activitats culturals arribem a tothom?” D’aquesta manera, l’Ajuntament i la Fundació sumen esforços des de l’àmbit de la cultura, per dissenyar dinàmiques de coordinació local i transformació social amb els agents i equipaments culturals sota el marc del projecte de l’Anella Cultural de l’Espluga de Francolí.
Un primer pas per encaminar el projecte de l’Anella Cultural de l’Espluga de Francolí, un projecte que vincularà diferents actius locals i equipaments culturals del municipi per codissenyar un espai de coordinació, intercanvi, experiències, potencials, dinàmiques i accions per la transformació social des de la perspectiva local. L’Anella Cultural comença a caminar amb un primer repte compartit amb el projecte Mutare de la Fundació Carulla: orientar a la xarxa ciutadana, aprofundint en les dificultats que aquesta es troba per accedir a l’oferta cultural i definint estratègies per promoure l’accessibilitat.