L’Espluga de Francolí es prepara per acollir una nova edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, un esdeveniment que enguany arriba a la seva 53a edició. Del 23 al 25 d’agost de 2024, es duran a terme una varietat d’activitats, degustacions i espectacles relacionats amb el món del vi. La festa manté el canvi d’ubicació de l’any passat i la tradicional mostra de vins, caves i productes de proximitat s’ubicarà a la Zona d’Esbarjo del Parc Fluvial, al costat del Celler Cooperatiu Modernista de l’Espluga de Francolí.
El divendres 23 d’agost, les activitats s’iniciaran amb un homenatge del Celler Vall-Llach a les dones de Porrera, a càrrec de l’enòleg Albert Costa. Aquesta activitat, que es farà a les 18:00 h al Museu Terra, estarà relacionada amb l’exposició Tros de Dona i inclourà una copa de vi per als assistents. Posteriorment, a les 19:00 h, també al Museu Terra, tindrà lloc un tast-maridatge conduït pel sommelier Ramon Roset, qui introduirà els participants en el món del foie gras amb un tast de diferents elaboracions maridades amb vins de la DO Conca de Barberà. Aquesta activitat té places limitades i cal inscripció prèvia a través d’Entrapolis. El mateix divendres es celebrarà el 9è Brinda’m Baccus, un sopar-maridatge amb una selecció de 6 vins de la DO Conca de Barberà i 6 tapes, per al qual les inscripcions es tancaran el 21 d’agost.
Dissabte 24 d’agost, la jornada començarà amb la projecció de la pel·lícula Crush: Message in a Bottle, de la canadenca Maia Gallus, guanyadora del premi sostenibilitat del Most Festival Internacional de Cinema del Vi 2023. La projecció es farà a les 12:00 h al Museu Terra, seguida d’una degustació de vi.
La Zona d’Esbarjo del Parc Fluvial tornarà a ser l’epicentre de la festa
A les 18:00 h de dissabte, es farà la inauguració oficial de la 53a Festa de la Verema a la Zona d’Esbarjo del Parc Fluvial, amb la presència d’autoritats locals. Seguidament, es lliuraran els Premis Sigillum als millors vins de la DO Conca de Barberà. La mostra de vins i caves estarà oberta fins a la mitjanit, amb la possibilitat de tastar els vins premiats. A les 19:00 h, es farà l’acte de presentació del 6è Festival El Vi Fa Sang, que es reprendrà el març de l’any vinent. La jornada es clourà amb el Ball del Raïm, de 20:00 h a 00:00 h, a càrrec dels discjòqueis locals Club 8, que portaran el ritme a la Zona d’Esbarjo del Parc Fluvial.
Diumenge 25 d’agost, a les 18:30 h, a la Zona d’Esbarjo del Parc Fluvial, se celebrarà el tast “Els clàssics de la DO Conca de Barberà”, amb una selecció de vins de cellers locals, acompanyat de música en directe per PD Merx & Dancing. Durant la tarda de diumenge, es mantindrà la tradició amb la piada del primer most, acompanyada de la mostra de vins i caves de la DO Conca de Barberà, que estarà oberta de 18:00 h a 22:00 h. A les 19:30 h, es podrà gaudir de la Suite de la terra i el vi, una composició musical de Rocío Sevares adaptada en electrònica per Gerard Marsal. Finalment, hi haurà l’actuació musical de “Cover H” que tancarà aquesta edició de la Festa de la Verema.
Tallers i activitats familiars
A la tarda de dissabte, a les 16:00 h, l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí organitzarà el taller Fassineja, una activitat dirigida a famílies i nens en la qual podran elaborar una colònia a partir de fruites, herbes i olis essencials, tot descobrint el procés de destil·lació. Aquest taller es tornarà a repetir el diumenge a les 10.30h. A més, el diumenge 25 d’agost, a les 12:30 h, es durà a terme un taller de prehistòria a la Cova de la Font Major, on els participants podran experimentar diverses activitats relacionades amb la vida prehistòrica. Totes aquestes activitats requereixen reserva prèvia, i tenen un cost de 6 € per persona.
Així doncs, els dies 23, 24 i 25 d’agost, els millors vins, caves i productes de la zona es donaran cita a l’Espluga de Francolí amb una festa organitzada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la DO Conca de Barberà, oferint activitats per a tots els gustos i edats.